ФОП хоче укласти з менеджером цивільно-правовий договір

17 жовтня 2018 Стане у пригоді для: Підприємці

ФОП хоче укласти з менеджером цивільно-правовий договір

Запитання: Взяла дівчину на роботу менеджером на мінімальну зарплату 3723 грн, з податками виходить 4542,06 грн. За 2 місяці роботи вона не закрила жодної угоди самостійно, обробляє тільки замовлення з сайту, які надходять через рекламу, за яку плачу гроші. А податки і зарплату все одно маю заплатити. Бізнес поки що молодий, дозволити собі таке марнотратство не можемо, робота виходить у збиток. Краще було б оформити її за ЦПДЦивільно-правовий договір, це можливо?

За законом ви не можете оформити договір цивільно-правового характеру з менеджером, яка працює у вас щодня за чітким графіком. У разі перевірки податкова з легкістю виявить ознаки трудових відносин.

Договори ЦПХ з фізичними особами

Якщо вам потрібні послуги з продажу товарів, ви можете укласти договір ЦПХДоговір цивільно-правового характеру з виконавцем, якому платитимете тільки за результат, це може бути відсоток від вартості проданих товарів.

Такий договір можна укласти як зі звичайною фізособою, так і з підприємцем. Але в такому документі ви не зможете прописати завдання з обробки вхідних заявок за зручним для вас графіком, які надходять завдяки рекламі, бо це вже трудовий обов'язок, і вам доведеться виконувати його самостійно.

 

Вперше швидкі банківські кредити для бізнесу онлайн

Подати заявку

Поставте своє запитання

Усі питання

Будьте завжди в курсі

Підпишіться й щотижня отримуйте на пошту свіжі статті про ведення бізнесу
і дайджест з новинами.

Підбірки