Як дізнатися реєстраційний номер підприємця

19 листопада 2018 Стане у пригоді для: Підприємці

Для складання договору контрагент просить реєстраційний номер ФОП, де взяти?

Як дізнатися реєстраційний номер підприємця

Номер держреєстрації підтверджує, що дані про вас як підприємця внесені до Єдиного держреєстру юросіб і ФОПФізична особа — підприємець. Цей номер є у виписці, яку видає держреєстратор.

Якщо виписки у вас нема, можете знайти його на сайті Мін'юсту, для цього потрібно ввести ПІБ підприємця або його РНОКППРеєстраційний номер облікової картки платника податків.

Контрагент може попросити у вас паперову виписку з Єдиного держреєстру і витяг з Реєстру платників єдиного податку. Виписку з Єдиного держреєстру можна отримати у держреєстратора. Витяг з реєстру єдинників видає податкова, теж за заявою, написати її можна в довільній формі.

Контрагент може самостійно знайти дані щодо вас у реєстрі єдинників, якщо введе ваш податковий номер. 

Такі самі дані ви маєте дізнаватись у контрагентів — підприємців, яким виплачуєте дохід за договорами. Це потрібно, щоб упевнитися, що вони справді є ФОП і в них зареєстровані КВЕДи, за якими вони надають вам послуги, виконують роботи чи продають товари. Якщо виявиться, що контрагент працює з вами не як ФОП, а як звичайна фізособа, ви зобов'язані показувати виплати йому в звіті 1ДФ і утримати з цих грошей ПДФОПодаток на доходи фізичних осіб й ВЗ.

 

Вперше швидкі банківські кредити для бізнесу онлайн

Подати заявку

Поставте своє запитання

Усі питання

Будьте завжди в курсі

Підпишіться й щотижня отримуйте на пошту свіжі статті про ведення бізнесу
і дайджест з новинами.

Підбірки