Чи зупиняється під час війни термін, передбачений ПКУ для податкових кредитів

22 грудня 2022 Стане у пригоді для: Підприємці

Війна вносить свої коригування у всі види правовідносин, і податкові не вважаються винятком. У цьому матеріалі торкнемося теми податкового кредиту.

Чи зупиняється під час війни термін, передбачений ПКУ для податкових кредитів

Стан справ такий, що на період запровадження в Україні військового стану для платників податків, так само як і для контролюючих інстанцій зупиняється протягом терміну, передбаченого національним податковим законом, крім прерогатив, обумовлених п.п. 69.9 п. 69 подразд. 10 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ в актуальній редакції З цього випливає, що така ситуація характерна щодо процесу закладення податкового кредиту протягом обраного періоду.Таблиця даних платника ПДВ: нюанси та регулювання питання

Тимчасові рамки для внесення у розмір податкового кредиту сум ПДВ, які вже пройшли реєстрацію в реєстрі, у тому числі сформованим у період війни в Україні, передбачено п. 198.6 ст. 198 та п. 80 підрозділ. 2 розд. XX «Перехідні положення» ПКУ. Після закінчення війни дані терміни продовжуються на число календарних днів, які припали на період війни і протягом яких платник податків мав можливість внесення сум ПДВ у загальну величину податкового кредиту.

27 травня 2022 року ознаменувалося набранням чинності новим Законом No2260, покликаним регулювати порядок податкового кредиту в період війни за тимчасовий відрізок лютий-травень 2022 року під час здійснення операцій щодо купівлі/придбання товарів/послуг, за якими постачальником не було проведено реєстрацію ПН або РК.

Нагадаємо, що граничний термін за вказані вище періоди для проведення реєстрації ПК та подання розрахунків коригування був 15 липня 2022 року.Нюанси звільнення від сплати ПДВ для деяких операцій

На даний момент розгорнутого роз'яснення від податківців щодо цього питання немає. Сподіваємося, що в майбутньому вони нададуть більше інформації щодо регулювання цього питання. А поки що ви можете ознайомитися з повідомленням податківців за цим посиланням.

 

Вперше швидкі банківські кредити для бізнесу онлайн

Подати заявку

Поставте своє запитання

Усі питання

Будьте завжди в курсі

Підпишіться й щотижня отримуйте на пошту свіжі статті про ведення бізнесу
і дайджест з новинами.

Підбірки