Новий інструмент онлайн-кредитування МСБ від Ощадбанку

10 березня 2023 Стане у пригоді для: Підприємці

Новий інструмент онлайн-кредитування МСБ від Ощадбанку

Новий інструмент онлайн-кредитування МСБ від Ощадбанку.

Ощадбанк презентував запуск платформи ОщадБізнес. Відтепер підприємці за лічені хвилини зможуть подати заявку на кредитування онлайн https://oschadbusiness.com/ та одержати попереднє рішення за 24 години.
Ощад надає всебічну підтримку українському бізнесу та пропонує широкий вибір кредитних програм під будь-які потреби, залучаючи державні та міжнародні партнерські програми. Відтепер процес отримання кредиту максимально швидкий.
Як працює ОщадБізнес?
Подаєте онлайн-заявку за хвилину;
відслідковуєте статус вашої заявки на кредит онлайн;
надаєте відповідні документи;
отримуєте кредит за декілька днів.
Усе просто і легко!

Пенсійний Фонд України здійснить перерахунок розміру страхових виплат у зв’язку з нещасним випадком на виробництві та професійним захворюванням.

Страхові виплати –це кошти, що виплачуються застрахованим особам у разі настання страхового випадку.

Перелік обставин та професійних захворювань, за яких настає страховий випадок, визначено Постановою КМУ № 337 від 17.04.19. із змінами «Про затвердження Порядку розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на виробництві».

Перерахування здійснюється згідно з Законом України №1105-14 від 23.09.99. із змінами «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування», який визначає підстави та порядок перерахування страхових виплат ст.31. Закона №1105-14.

Перерахування може бути індивідуальним або масовим.ЄСВ у 2023 році: податкові ставки, мінімальний та максимальний розмір податку

Індивідуальне перерахування щомісячних страхових виплат проводиться у зв’язку зі зміною ступеня втрати професійної працездатності людини (у %) або зміною складу сім’ї померлого. Таке перерахування здійснюється за відповідним зверненням потерпілого або члена його сім’ї.

Масове перерахування щомісячних страхових виплат проводиться щороку з 01.03. з урахуванням коефіцієнта, що враховує показники зростання споживчих цін та середньої заробітної плати (доходу) в Україні.

У 2023 році коефіцієнт збільшення щомісячних страхових виплат становить 1,197 (в межах максимального розміру).

В результаті перерахування виплати збільшення не може перевищувати 1500 грн. – п.9 Постанови КМУ №168 від 24.02.23. «Про індексацію пенсійних і страхових виплат та додаткових заходів щодо підвищення рівня соціального захисту найбільш вразливих верств населення у 2023 році».

Увага! Нарахована раніше сума щомісячної страхової виплати не підлягає зменшенню.

Національний банк України уточнює низку валютних обмежень.

НБУ актуалізував низку валютних обмежень з метою забезпечення безперебійної діяльності волонтерського руху України та надання можливості громадянам підтримати постраждалих людей від землетрусів у Туреччині.

Зміни з  02.03.23.:

  • уточнено перелік кодів товарів, які мають змогу купувати волонтери-фізичні особи за кордоном для підтримання обороноздатності України (з огляду на оновлення митного законодавства);
  • надано можливість перераховувати іноземну валюту фонду, створеному Посольством Турецької Республіки в Україні для підтримки постраждалих від землетрусів у Туреччині.

Наведені зміни передбачені постановою Правління НБУ №12 від 01.03.23. «Про внесення змін до постанови Правління Національного банку України від 24 лютого 2022 року №18», що набирає чинності з 02.03.23.

АТ «Укрпошта» вводить послугу післяплати на карткові рахунки для малого та середнього бізнесу.

Національний оператор продовжує розширювати сферу своїх послуг, роблячи їх більш доступними та вигідними для підприємців. Перевагу послуги післяплати на карткові рахунки особливо оцінять представники малого та середнього бізнесу,- ті підприємці, які реалізують свої товари в Instagram, або на маркетплейсах.

Тепер гроші за товар будуть зараховуватися на картковий рахунок один раз в кінці дня, а відкривати спеціальний рахунок, або чекати своєї черги у відділенні, не потрібно. Перевага послуги післяплати є зручною не лише для підприємців, але й для їх клієнтів.

Умовою цієї послуги передбачені найнижчі в Україні тарифи. Комісія у цьому випадку складає 1% від вартості товару +10 грн. Для того, щоб скористатися послугою післяплати на карткові рахунки, підприємцям, які не користувалися послугами  «Укрпошта Експрес» або «Укрпошта Стандарт», під час реєстрації в особистому кабінеті на сайті АТ «Укрпошта» необхідно зареєструватися як фізична особа, або фізична особа-підприємець.

Для всіх інших клієнтів, які вже давно користуються доставкою Укрпошти, нова послуга стане доступною в особистому кабінеті. Зарахування післяплати для всіх клієнтів доступні тільки на гривневі платіжні карти.РРО у 2023 році: для яких підприємств обов’язковим є застосування касових апаратів

Токени скасовано, а строки перевірок із відшкодування ПДВ зменшено: опубліковано Закон.

03.03.23. Президент В. Зеленський  підписав Закон № 2918-9 від 07.02.23. «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо електронної ідентифікації та електронних довірчих послуг». (законопроект №6085).

Саме цим Законом поставлено крапку у питанні необхідності обов’язкового застосування токенів. Законом №2918-9 забезпечено можливість використання удосконалених електронних підписів, які базуються на кваліфікованих сертифікатах відкритих ключів, та засобів електронної  ідентифікації з аналогічним рівнем довіри.

Таким чином, бізнес звільнили від обов’язку використання КЕП, особистий ключ якого зберігається у захищеному носії або токені.

Норма набирає чинності 31.12.23.

Крім того, цим Законом скасовано тимчасові норми щодо зменшення строків проведення документальних  позапланових перевірок для підтвердження бюджетного відшкодування ПДВ – виключено абзац 15 пункт 69.2 підрозділ 10 ПКУ.

Строк проведення таких перевірок становитиме 30 календарних днів, що настають після закінчення граничного строку проведення камеральної перевірки відповідної декларації або уточнюючого розрахунку.

Закон набере чинності з 31.12.23., але норма щодо скорочення термінів для перевірки підтвердження  бюджетного відшкодування ПДВ з 20.03.23.

Податковий кодекс України 

Закон України «Про медіа» вступає в дію з  31.03.23.

Ухвалення Закону №2849-9 від 13.12.22. «Про медіа» є реалізацією пункту про узгодження  вітчизняного аудіовізуального законодавства з європейським, а це - вимога Європейського Союзу.

Цей Закон розроблений з урахуванням вимог Європейської  директиви про аудіовізуальні  медіапослуги, а також стандартів Ради Європи.

Закон України «Про медіа» покликаний:

  • створити рівні можливості /умови для діяльності всіх типів медіа на ринку;
  • врахувати новий рівень технологічного розвитку у сфері медіа;
  • об’єднати повноваження щодо нагляду за діяльністю різних видів медіа в одного регулятора;
  • посилити захист інформаційного поля країни.

Грантові можливості для аграріїв у 2023 році.

Мережа Центрів Інформаційної Підтримки бізнесу підготувала добірку грантових програм для аграріїв у 2023 році:

грантова програма для аграрного і сільського розвитку до 23.03.23.;

грантова програма на теплицю від «є-Робота» 2023 до 31.12.23.;

грантова програма  на сад  від «є-Робота» 2023 до 31.12.23.Податки для блогерів у 2023 році

Подивитись всі програми  можна за посиланням.

Умови реєстрації РРО/ПРРО для ФОП, яке надає послуги з використанням мережі Інтернет із власної квартири.

В ГУ ДПС у Дніпропетровській області повідомили:

У разі, якщо місце проживання фізичної особи – підприємця (ФОП) є місцем, де провадиться підприємницька діяльність, або воно пов’язане із здійсненням підприємницької діяльності, то ФОП  відповідно до вимог пункту 63.3 ст.63 ПКУ має подати до контролюючого органу повідомлення про об’єкти оподаткування або об’єкти, пов’язані з оподаткуванням (форма 20-ОПП), повідомивши про місце проживання як про об’єкт оподаткування, після чого на такий об’єкт може бути зареєстровано реєстратор розрахункових операцій РРО та/або ПРРО.

Податковий кодекс України

 

Вперше швидкі банківські кредити для бізнесу онлайн

Подати заявку

Поставте своє запитання

Усі питання

Будьте завжди в курсі

Підпишіться й щотижня отримуйте на пошту свіжі статті про ведення бізнесу
і дайджест з новинами.

Підбірки