Фінансування для агробізнесу: як швидко отримати рішення банку

01 листопада 2022

АгроАпп — онлайн-сервіс для аграріїв і фермерів, через який можна дистанційно й безкоштовно подати в банк заявку на фінансування і швидко отримати погодження.

Фінансування для агробізнесу: як швидко отримати рішення банку

Сервіс працює вже 2-х років, за цей час аграрії подали більше 3 тис. заявок.

Надіслати заявку можна через сайт або чат-бота в Telegram. Якщо постачальник, для купівлі товарів у якого вам потрібні гроші, співпрацює із сервісом АгроАпп, заявку в банк він може сформувати за вас.

У чому головна перевага

Головний плюс для фермера — ви швидко дізнаєтеся, готовий банк надати кредит чи ні. Для цього не потрібно збирати пакет документів і їхати в банк. На сайті потрібно ввести ЭДРПОУ підприємства, або ІПН, якщо ви ФОП та суму кредиту. Отримати погодження, а в банку вас уже чекатимуть із заздалегідь погодженим пакетом документів.

А ще ваша заявка потрапляє відразу в декілька банків, і є ймовірність, що, раптом від одного отримаєте відмову, — інший погодить.

З якими банками співпрацює АгроАпп

Нині платформа АгроАпп працює з 7 топовими банками, які пропонують фінансування агробізнесу, серед яких державні «Ощадбанк» і «Укргазбанк», відділення яких є в кожному регіоні.

Як подати заявку на кредит

Через форму на сайті або чат-бота в Telegram — @agroappbot. Указати потрібно мінімум інформації. Ось так виглядає подання заявки через сайт:

А так, якщо подаватимете заявку через чат-бот.

На які цілі можна подати заявку на кредит. Популярний напрям — поповнення оборотних коштів: на придбання сировини, матеріалів, на витрати  операційної діяльності, рефінансування заборгованості тощо. Забезпеченням за таким кредитом може бути ваш майбутній урожай, техніка, обладнання тощо.

Також доступні такі види фінансування:

  1. Держпідтримка за програмою 5–7–9%.
  2. Лізинг на сільгосптехніку, обладнання тощо.
  3. Кредит під заставу аграрних розписок (під заставу майбутнього врожаю).
  4. Гроші на паливно-мастильні матеріали.
  5. Авалювання векселів і форвардні програми.

Якщо точно не можете сформулювати цілі, на які потрібно отримати фінансування, з вами зв'яжеться менеджер АгроАпп, уточнить цю інформацію й підкаже, як зробити правильно.

Заявка буде направлена в банки, які точно є у вашому регіоні й видають фінансування під ваші потреби, що підвищує ймовірність позитивного рішення у вашому питанні.

Як швидко дадуть відповідь

Заявку надсилають відразу в кілька банків, але невдовзі буде доступна можливість самостійно вибрати банк, у якому хочете отримати кредит.

Платформа АгроАпп збирає дані про ваше підприємство з відкритих реєстрів, і вам не потрібно самостійно збирати цю інформацію. Банки отримують достатньо даних для попереднього рішення про фінансування.

Банк, який швидше за інші обробить ваш запит на кредит і дасть позитивну відповідь. Зазвичай це відбувається протягом двох робочих днів.

Як я дізнаюся, що мою заявку взяли в роботу

З вами зв'яжеться менеджер банку і погодить перелік звітів і документів, які потрібно надати (банк може запитати структуру кредиторської й дебіторської заборгованості, статут, управлінську та фінзвітність, баланс тощо).

До моменту перерахування грошей на ваш рахунок може пройти до двох тижнів. Усе залежатиме від того, як швидко надаватимете потрібні документи й фінзвітність.

Фінансування через постачальників

Платформа АгроАпп співпрацює з усіма великими компаніями — постачальниками товарів і послуг для агробізнесу, наразі це 5 компаній, у яких з АгроАпп є партнерські програми.

Під 0,01% річних можна отримати кредит на строк до 6 місяців.

Ось список постачальників:

  1. «Укравіт» — великий виробник препаратів для хімзахисту сільгоспкультур — пестицидів і агрохімікатів, а також насіння й саджанців. Можлива сума кредиту — від 2 до 15 млн грн.
  2. «Інститут здоров'я рослин» — проводить агрохімічний аналіз ґрунту, визначає концентрацію пестицидів у продукції, ґрунті, воді. Сума кредиту — від 2 до 15 млн грн.
  3. «Кроп Майстер Дистрибьюшн» — програми вирощування сої, кукурудзи та соняшника. Сума кредиту — від 500 тис. грн до 15 млн грн.
  4. «Ніка Агротрейд» — мінеральні добрива. Сума кредиту — від 2 до 15 млн грн.
  5. «Астарта-Київ», агрохолдинг — виробництво цукру, переробка сої, біоенергетика.

Можна подати заявку на отримання фінансування в банк через постачальників, вони самостійно внесуть ваші дані, надішлють в усі банки, які співпрацюють із платформою AgroApp.

Кредит до 1,5 млн грн, в окремих випадках до 7,5 млн грн, можна отримати без застави, а от якщо грошей треба більше — потрібна застава у вигляді техніки, нерухомості або аграрна розписка під майбутній урожай.

Наприклад, ви купуєте засоби захисту рослин в «Укравіт», вам потрібно 5 млн грн. Цю суму можна отримати без застави, комісію за оформлення платити не потрібно. Гроші ви плануєте повернути через 8 місяців, отже, для вас діятиме ставка 5–23%, якщо до 6 місяців — 0,01%.

Вимоги до позичальника

Універсальних вимог немає, але основне — ведення трьох сезонів, земельний банк — від 100 га.

Публікація стала можливою завдяки підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) у рамках Програми USAID з аграрного і сільського розвитку (АГРО), яка виконується компанією Chemonics International. Ця публікація відображає думку її авторів та не обов’язково є офіційною точкою зору USAID чи Уряду США.

 

Вперше швидкі банківські кредити для бізнесу онлайн

Подати заявку

Поставте своє запитання

Усі питання

Будьте завжди в курсі

Підпишіться й щотижня отримуйте на пошту свіжі статті про ведення бізнесу
і дайджест з новинами.

Підбірки