AgroApp: можливість швидкого фінансування для МСБ у аграрній галузі

03 жовтня 2022 Стане у пригоді для: Підприємці

Як фермеру отримати кредит до 3 млн гривень за 10 днів на вигідних умовах без застави, не витрачаючи час на візити до банківських установ.

AgroApp: можливість швидкого фінансування для МСБ у аграрній галузі

Час — це гроші, і для фермерів цей вислів є аксіомою. Від вдалого старту посівної, вчасності внесення добрив, засобів захисту рослин залежить і врожай, і прибуток господарства. Фермер не має часу стояти в чергах у банку, обдзвонювати постачальників ресурсів, щоб дізнатися ціни та домовитися про вигідні умови. Його завдання — виростити і зібрати гарний урожай. А питання щодо пошуку фінансів і постачальників вже можна вирішити онлайн за кілька хвилин.

Як швидко отримати кредит аграрію?

Усе можна зробити у кілька кліків онлайн, без черг у банку, дзвінків і тривалого очікування. Для цього існує спеціальна цифрова платформа AgroApp — Кредити для агробізнесу. Вона об’єднує фермерів, банки та постачальників — там можна знайти різні варіанти кредитування та обрати найбільш привабливу з огляду на особливості господарства пропозицію.

Що потрібно для отримання кредиту?

Потрібно заповнити заявку на сайті, вказавши код ЄДРПОУ, або через чат-бот у Telegram. Зазначте необхідну суму, оберіть постачальника та банк, з якими хочете співпрацювати. Якщо ви хочете дізнатися про різні умови кредитування, не вказуйте банк — тоді ви отримаєте кілька пропозицій через цифрову платформу і зможете обрати найкращу.

За який час можна отримати гроші?

Зазвичай для цього вистачає 10 днів. Банку потрібно один робочий день на погодження кредитного ліміту та до 10 днів — на перерахунок грошей. Тобто максимальний час для процедури становить 11 днів, але реально термін менший.

Співзасновник AgroApp Ярослав Смакота консатує, що після надання згоди від AgroApp буквально за декілька хвилин банк отримує заповнену з реєстрів заявку. При цьому фінустанові для отримання того ж самого пакету документу документів від клієнта потрібно буде декілька тижнів.

«Аграрію потрібно буде тільки доїхати до банку з пакетом документів. Адже він вже має рішення від фінустанови», – додав Ярослав Смакота.

За його словами, у сервісі AgroApp 90% фермерських господарств намагаються долучитися до державної програми й тільки 20% отримують відмови банків.

Які вимоги до господарства?

В осени 2022 року діє партнерська програма разом з компанією UKRAVIT, ОТП Банком, Ощадбанком та Укргазбанком для фермерських господарств і ФОП у агросфері із земельним банком до 400 га. і досвідом роботи не менше двох років.

Якими мають бути договори оренди?

Договори оренди мають бути укладені на 70% земельних ділянок господарства. Строк дії договорів — не менший за строк кредитування плюс один рік до цього терміну.

Якою буде відсоткова ставка за кредитом?

Отримати кредит під постачання товарів за партнерськими програмами на термін до шести місяців можна під 0,01%. Якщо кошти потрібні на довший період, то відсоткова ставка сягатиме 5–23% річних у гривні.

Чи обов’язкова застава?

Кредит можна оформити без застави, зазвичай партнери-постачальники AgroApp надають без застави кредит до 3 млн гривень. Для більшої суми потрібна застава або аграрна розписка.

Від чого залежить можливий розмір кредиту?

Відваших фінансових показників, застави, а також від умов постачальника — це партнер AgroApp чи зовнішній продавець.

З якими партнерами можна співпрацювати?

Платформа співпрацює з дев’ятьма банками, серед яких Укргазбанк, Ощадбанк, Креді Агріколь, ОТП Банк та інші. Вони забезпечують близько 80% ринку агрокредитування в Україні. Серед постачальників  -  «Кроп Майстер Дистрибьюшн», UKRAVIT, «Інститут здоров’я рослин», «Ніка-Агротрейд».

Скільки коштують послуги?

Для фермерів вони безкоштовні.

Оцініть усі переваги спеціальної цифрової платформи AgroApp!

Публікація стала можливою завдяки підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) у рамках Програми USAID з аграрного і сільського розвитку (АГРО), яка виконується компанією Chemonics International. Ця публікація відображає думку її авторів та не обов’язково є офіційною точкою зору USAID чи Уряду США.

 

Вперше швидкі банківські кредити для бізнесу онлайн

Подати заявку

Поставте своє запитання

Усі питання

Будьте завжди в курсі

Підпишіться й щотижня отримуйте на пошту свіжі статті про ведення бізнесу
і дайджест з новинами.

Підбірки