Який бізнес відкрити у 2024 році: перспективні ідеї для особистої справи

17 липня 2024

Власний бізнес – мрія багатьох українців, які втомилися працювати на когось та хочуть самостійно встановлювати межу свого доходу. Проте серед великої кількості варіантів важко визначитися, який саме бізнес відкрити у 2024 році з мінімальним вкладенням. Далі в статті з’ясуємо, які види підприємницької діяльності на початковому етапі не потребують великого фінансування та є актуальними і перспективними.

Який бізнес відкрити у 2024 році: перспективні ідеї для особистої справи

Який бізнес відкрити у 2024 році?

Вибір ніші, аналіз роботи майбутніх конкурентів, моніторинг попиту на послуги, які будуть надаватися – важливий етап, який потребує зосередженого та серйозного підходу. Адже від правильного рішення буде залежати успіх справи в майбутньому.

Далі наводимо ідеї для підприємницької діяльності, які при вдалій реалізації мають всі шанси стати високодохідним бізнесом.

1.     Курси

На сьогодні курси на різні теми є досить затребуваною і, відповідно, дохідною справою. Будь-який спеціаліст, який розбирається в тій чи іншій темі, може ділитися досвідом і навчати інших людей.

Наприклад, лікарі, відповідно до своєї спеціалізації, можуть викладати курс по наданню першої допомоги чи догляду за новонародженими дітьми; менеджери з продажу – з ведення ефективних продаж та збільшення доходу; фотографи – ділитися секретами ідеальної композиції знімку; блогери можуть навчати інших веденню каналів та залученні цільової аудиторії на них, повари – вчити готувати смачну та корисну їжу з доступних продуктів тощо.

Тобто, кожний спеціаліст в своїй справі може організувати курси і навчати інших. При цьому великого стартового капіталу на це не потрібно. На початковому етапі основні витрати будуть йти на рекламу.

Курси можна проводити як офлайн, такі онлайн. Онлайн-зустрічі є ще більш економними, адже не потребують коштів на оренду залу для їх проведення.

Формат онлайн-курсів може бути різний:

  • запис повного курсу і його продаж;
  • вебінари з «живим» спілкуванням і викладанням курсу в режимі реального часу.

Якщо є можливість, то можна відразу розробити сайт та залучити професіоналів, які будуть рекламувати та «просувати» курси в інтернеті. Якщо ж бюджет обмежений, можна самостійно вести сторінку в соцмережах та рекламувати її.

2.     Коворкінг

Коворкінги (приміщення, де за плату можна винаймати робоче місце) в останні роки користуються великою популярністю.

Компаніям вигідно мати кілька кабінетів та при необхідності зал для конференцій в таких приміщеннях, бо це значно дешевше, ніж оренда власного офісу в бізнес-центрі чи купівля нерухомості.

Працівники, які працюють дистанційно, в коворкінгах можуть ефективно організувати свій  робочий день, не відволікаючись на домашні справи та не мігруючи від одного кафе до іншого.

Тому, відкриття коворкінгу в 2024 році є досить перспективною справою, особливою, якщо наявне відповідне приміщення або є можливість його орендувати.

Щоб коворкінг приносив ще більший дохід, в приміщенні разом із залами для роботи можна відкрити кав’ярню.

3.     Фудтрак

Фургончики з вуличною їжею та гарячими напоями неодмінно привертають увагу прохожих. Швидкий темп життя часто не залишає часу на повноцінну трапезу та чаювання, тому перекус «на ходу» інколи є чи не єдиною можливостю пообідати.

Тож, розміщений в прохідному місці фургончик з смачними і гарячими стравами та ароматною кавою може принести його власнику гарний дохід. Головне, щоб пропозиція була цікавою, страви можна було їсти, не сідаючи за стіл (хот-доги, пончики, тістечка) і, звичайно, якість приготування повинна бути на належному рівні.

Перед тим, як відкривати фудтрак, варто промоніторити пропозиції конкурентів в різних мікрорайонах міста та визначити, де нова точка продажу фастфуду та кави буде найбільш актуальною.

4.     Дропшипінг

Товарний бізнес є привабливою для багатьох сферою діяльності. Проте витрати на закупку товару, оренду складу для його зберігання та торгової точки чи магазину – для продажу вимагають досить значних вкладень.

Натомість, дропшипінг взагалі не потребує стартового капіталу. Його суть полягає в тому, що підприємець виступає посередником між продавцем товару та покупцем. При цьому закуповування товару його зберігання та навіть відправлення товару покупцю бере на себе продавець.

Оскільки продавці зацікавлені в збільшенні об’ємів продажу свого товару, то продавцю вони його реалізують за суттєвими знижками.

Підприємець, який працює по дропшипінгу, на своєму сайті чи сторінці в соціальних мережах або будь-яких інших сервісах з продажу повинен розміщувати інформацію про товар (фото, опис, ціну, умови доставки). При цьому ціну він виставляє за своїм бажанням – або рекомендовану продавцем, або ж навіть вищу, залежно від попиту на товар.

Після того, як покупець підтверджує бажання купити товар, підприємець надсилає продавцю його контактні дані та адресу, на яку потрібно оформити доставку.

Різниця ціни, за якою товар пропонує продавець та за якою товар продає підприємець, і є прибутком. Цей прибуток може систематично виплачуватися на карту підприємця продавцем товару, якщо товар продається накладеним платежем. Або ж, якщо підприємець самостійно приймає платежі від покупців передоплатою, він просто залишає різницю собі.

Таким чином, дропшипінг є досить дієвою та дохідною бізнес-моделлю, за якою працює велика кількість продавців в інтернеті. По суті, підприємець виступає менеджером з продажу та відповідає за наповнення своїх ресурсів актуальними товарами.

Можна обійтися на старті розвитку бізнесу або взагалі без вкладень, або обмежитися витратами на рекламу.

Проблем з пошуком продавця, який буде згоден працювати по дропшипінгу, виникнути не повинно. На сайтах інтернет-магазинів можна знайти пропозиції саме для такого формату співпраці. Головне, визначитися з нішею та перевірити надійність продавця.

5.     Клінінг

Послуги клінінгу популярні як серед компаній, які таким чином економлять на утриманні в штаті прибиральниці, так і серед клієнтів, які замовляють прибирання своїх домів.

Це досить прибуткова справа, яку можна почати навіть самостійно, поступово наймаючи додаткових спеціалістів по мірі завантаженості. Але без витрат не обійтися, адже спеціальне обладнання та професійні миючі засоби доведеться придбати до отримання першого замовлення.

Інформація про добросовісного спеціаліста з клінінгу розходиться від одного клієнта до іншого, це дозволяє не витрачатися на рекламу. А перших клієнтів можна знайти, розмістивши безкоштовне оголошення в групах соцмереж чи на інших сервісах, де пропонуються подібні послуги.

Звісно, якщо є кошти, можна відразу найняти команду спеціалістів, створити сайт та запустити рекламу про клінінг-компанію в інтернеті.

6.      Прокат велосипедів та самокатів

Цей вид бізнесу не можна назвати незатратним, але точно він є перспективним та прибутковим.

Навіть у великих містах, в яких велопрокат давно не є чимось новим та незвичним, є всі шанси зайняти свою нішу та ефективно співіснувати із конкурентами.

В багатьох населених пунктах України прокат самокатів та велосипедів взагалі відсутній, тому підприємець, який буде пропонувати дані послуги, має всі шанси вивести свій бізнес на досить високий рівень.

Звісно, перед закупкою самокатів чи велосипедів, потрібно добре вивчити попит на ці послуги в тому місті чи районі міста, де вони мають надаватися. Також варто врахувати витрати на обслуговування техніки – доставку, заряджання електросамокатів та електровелосипедів, ремонт тощо.

7.     Бізнес в сфері надання бухгалтерських послуг

Бухгалтери мають можливість розпочати свою власну справу, пропонуючи свої послуги невеликим компаніям, яким невигідно мати в штаті свого спеціаліста.

Послуги підприємців-бухгалтерів можуть бути різні - від періодичного консультування на тему фінансів до повноцінного ведення бухгалтерії, сплати податків та подання звітності.

Якщо працювати з кількома підприємствами, то дохід може бути цілком пристойним. До того ж, як таких вкладень на початковому етапі бізнес не потребує, особливо, якщо вже є досвід в роботі бухгалтером та є позитивні відгуки від попередніх роботодавців.

Перспективою такої роботи є відкриття власної компанії з найманими спеціалістами та збільшенням масштабу діяльності.

Таким чином, варіантів для відкриття власного бізнесу, в тому числі і без капіталовкладень, є безліч.

Якщо є бажання розпочати свою справу, варто лише визначитися з видом діяльності, яким хочеться займатися та який може бути найбільш дохідним.

Безпека бізнесу: заходи, рекомендації, цікава судова практика

 

Вперше швидкі банківські кредити для бізнесу онлайн

Подати заявку

Поставте своє запитання

Усі питання

Будьте завжди в курсі

Підпишіться й щотижня отримуйте на пошту свіжі статті про ведення бізнесу
і дайджест з новинами.

Підбірки