Як отримати ЕЦП Приватбанк в Приват 24

14 вересня 2022 Стане у пригоді для: Підприємці

Зараз отримати електронний цифровий підпис досить легко. Це можна зробити, не виходячи з дому, через особистий кабінет Приват24.

Як отримати ЕЦП Приватбанк в Приват 24


Створення системи електронного документообігу та запровадження більшістю державних та недержавних установ України можливості заповнення заяв, звітів та іншої документації в режимі онлайн значно спростило процес звернень в будь-яку організацію та отримання потрібної інформації. Разом з тим постала потреба ідентифікації, особливо у випадках офіційних запитів, заяв чи подачі звітності.

Зараз отримати електронний цифровий підпис досить легко. Це можна зробити, не виходячи з дому, через особистий кабінет Приват24. Перевагою даного варіанту є швидкість (процедура займає буквально 10 хв) та безкоштовність (послуга надається на безоплатній основі).


Що таке ЕЦПЕлектронний цифровий підпис?

Електронний підпис, який ще прийнято називати електронним цифровим підписом (ЕЦП) та кваліфікованим електронним підписом (КЕП) по своїй суті являється реквізитами електронного документу, які особа додає до інших електронних даних. Він створений для використання у якості підпису, який дозволяє ідентифікувати особу.  

Назва «електронний цифровий підпис» широко вживається серед населення, хоча з 2017 року правильніше використовувати назву «кваліфікований електронний підпис», який являється удосконаленою версією першого варіанту.

Як отримати ЕЦП під час карантину

ЕЦП використовується для того, щоб:

  •       підписати будь-який документ в електронному форматі;
  •       організувати електронний документообіг;
  •       зареєструвати та ідентифікувати користувача на інтернет-ресурсах;
  •       задекларувати доходи;
  •       підписати електронну петицію;
  •       подати звітність через інтернет до державних органів;
  •       подати позовну заяву до суду в онлайн-режимі;
  •       отримати документи від ПФУПенсійний фонд України ;
  •       зареєструвати створення, зміну та припинення діяльності ФОП, юридичної особи тощо.

ЕЦП можуть мати юридичні особи, ФОПФізична особа — підприємецьи та всі бажаючі фізичні особи.

Як отримати ключ ЕЦП дистанційно, заборгованість з ЄП

Процедура отримання ЕЦП через Приват 24

Для отримання ЕЦП перш за все потрібно авторизуватися в системі онлайн-банкінгу Приватбанку. Зробити це доволі просто через особистий кабінет Приват24.

Далі необхідно обрати серед послуг (перелік знаходиться з лівої сторони екрану) вкладку «Бізнес».

ЄЦП Приватбанк

В списку, що з’явиться, слід обрати «Електронний Цифровий Підпис для фізичної особи». Назва даної послуги є першою в переліку послуг вкладки «Бізнес».

Отримання ЄЦП Приватбанк

Наступним кроком є заповнення відомостей про себе. Загалом, інформація про користувача має «підтягуватися» автоматично і поля форми будуть на даному етапі вже заповненими. Тому в даному випадку слід перевірити дані та натиснути кнопку «Дані вірні». Якщо ж інформація в  автоматичному режимі заповнилася невірно, то необхідно її відредагувати.

ЄЦП Приватбанк

Варто звернути увагу, що на даній сторінці знаходиться інструкція в форматі pdf, а також відеоінструкція по отриманню сертифікату на електронний цифровий підпис.

Далі необхідно обрати, де буде зберігатися файл-сховище ключів (в деяких випадках обирається самостійно) і вигадати пароль.

ЄЦП Приватбанк

Наступним кроком є введення одноразового паролю, що буде надісланий через мобільний додаток або SMS. Після цього треба поставити галочку навпроти пункту «погодження», чим ви висловлюєте свою згоду з умовами та правилами надання банківських послуг і підтверджуєте коректність відправлених вами даних.

Після цього необхідно натиснути кнопку «Далі».

Даний етап є завершальним. Після цього заявка користувача опрацьовується. Сертифікат на отримання ЕЦП формується в автоматичному режимі. Відразу висвітлюється серійний номер сертифікату та термін дії.

ЄЦП Приватбанк

Файл-сховище ключів буде завантажено в папку «Завантаження» або іншу, яка у вас вказана в налаштуваннях.

Як видно з описаного вище процесу, отримання електронного цифрового підпису досить проста процедура, яка не займе багато часу.

За допомогою підказок та інструкції Приват24 будь-хто може без проблем справитися з цією задачею.

Наявність ЕЦП значно спростить процес комунікації з різного роду установами та дозволить заповнювати офіційні документи, знаходячись далеко від дому, що безсумнівно, є дуже актуальним в даний час.

 

Вперше швидкі банківські кредити для бізнесу онлайн

Подати заявку

Поставте своє запитання

Усі питання

Будьте завжди в курсі

Підпишіться й щотижня отримуйте на пошту свіжі статті про ведення бізнесу
і дайджест з новинами.

Підбірки