Коли масштабується бізнес

23 жовтня 2022 Стане у пригоді для: Підприємці

Скільки разів ви мріяли, як ваш бізнес стане імперією?

А скільки разів думали, що от-от і буде трохи легше?

Коли масштабується бізнес

За п'ятнадцять років підприємництва, я впевнено можу сказати: кожна мрія має виглядати як бізнес план.
Масштабування ми робимо пріоритетом, в кожному вашому дні, як підприємця.

Масштабний бізнес підкорюється масштабним особистостям. Тому зрощуємо себе паралельно з бізнесом щодня.

Бажання це добре, але як того досягти?

По перше, якісний тайм менеджмент. Я навіть не буду питати, скільки годин за минулий тиждень ви спали. А справді, скільки? Скільки доручень ви передали співробітнику, не дивлячись на то, що «краще зробити все самостійно, ніж сто разів пояснювати»?
А скільки процесів ви автоматизували в своїй справі? Ви в курсі, що зараз можна на автоматизацію поставити 65% справ, які робить підприємець?

До чого я веду?

Коли ти починаєш справу, то дійсно рука тягнеться все контролювати і максимально робити самостійно. А першого співробітника і взагалі винаймають тоді, коли вже дихати нема коли. Бо то ж гроші треба платити.
Тому, друге. Переклавши бухгалтерію аудиторській фірмі, ви звільните час на пошук нових клієнтів. Так, ви заплатите аудиторам, але заробите більше. У вас же тепер є час на розвиток. Для масштабного бізнесу, ми розкачуємо масштабне мислення. Зрощуйте в собі велику особистість с широким і якісним мисленням.

Третя дія. Чому в малому бізнесі з неохотою наймають нових співробітників і доручають їм щось важливе? Бо тут спрацьовує страх, що зроблять щось не так і нашкодять. Доручивши монотонні справи менеджеру, ви зможете докрутити свій продукт і зайняти ще більше місця на ринку або навіть додати нову нішу в діючий бізнес. Зараз це просто неможливо. У вас на то немає вільного часу, щоб дозволити думкам вільно мислити. Відчуваєте різницю в мисленні?

Боюсь делегувати – не росту. Делегую – маю більше. Помилки завжди можна виправити, а персонал навчити робити вірно. Масштабне мислення дає більш якісні і безцінні результати.

Четверте. Бажання все контролювати. Ця думка блокує ваш рост, тому що мозок зростання сприймає як збільшення зони контролю, а значить, ще більше роботи і менше відпочинку. Автоматизуючи такі бізнес процеси як воронка продажів, навчання персоналу, ведення особистого плану задач та багато іншого, ви стаєте на один рівень з бізнес гігантами. Не по сумі доходів, поки що. А по організації діяльності та волі мислення.

Ви маєте сили розвиватися. Ви маєте час пробувати нове в своїй справі. Ви маєте бажання робити кроки вперед.

Коли масштабується бізнес? Тоді, коли власник бізнесу і сам є масштабом.

Наш мозок так створений, що ми робимо тільки те, що дозволяє забезпечити мінімальну зону комфорту. Сьогодні ваша зона комфорту, то є підтримка вже створеного. Рост і розвиток для вас зараз виглядає як зайвий рух, на який немає часу.
Але, якщо не рости і стояти на місці, то конкуруючий ринок вас задавить і бізнес повільно зійде на нуль.

Рости, розширюватися, вводити нове, це вкрай необхідно.

Ви вже досягли чудових результатів, якщо ви платите податки, як підприємець. Тепер справа лише за масштабом. Збільшуйтесь, рухайтесь вперед, давайте пилу конкурентам.

Ваша фізична самостійна активність буде давати вам драйв перші 10 років ведення бізнесу. Потім драйвують лише результати.

Автор:  Вікторія Азарова, бізнес-коуч

 

Вперше швидкі банківські кредити для бізнесу онлайн

Подати заявку

Поставте своє запитання

Усі питання

Будьте завжди в курсі

Підпишіться й щотижня отримуйте на пошту свіжі статті про ведення бізнесу
і дайджест з новинами.

Підбірки