Затверджено зміни до порядку функціонування Електронного кабінету

17 листопада 2022

Затверджено зміни до порядку функціонування Електронного кабінету

Податківці звертають увагу, що Мінфіном України в результаті акцептування Наказу від 26.08.2022 року №261 (далі – Наказ №61) вносяться коригування до Порядку функціонування електронного кабінету, який завізовано наказом Мінфіну від 14.07.2017 року №36.

З головного, до Порядку внесено новий додаток 5 "Податкова інформація щодо попередньо наданої згоди платника податків у визначеному їм обсязі".

Виходячи з даних коригувань, платники податків набувають права отримання податкової інформації щодо інших платників податків за їхньою попередньою згодою, у формі документа, затвердженого Додатком 5 до Порядку, в електронному вигляді з накладенням ЕЦПЕлектронний цифровий підпис контролюючої інстанції.

Для того, щоб поділитися податковою інформацією з іншими платниками податків за допомогою Електронного кабінету, слід надати контролюючій інстанції згоду на розголошення іншим платникам податків податкової інформації про нього самостійно в певному обсязі, вибравши дані, які останній згоден надати.

Цей Наказ № 261 набирає чинності 19 листопада 2022 року, тобто через 60 днів з моменту офіційного опублікування, а саме від 20.09.2022 року.

Облік відомостей про трудову діяльність в електронній формі – зміни до закону

 

Вперше швидкі банківські кредити для бізнесу онлайн

Подати заявку

Поставте своє запитання

Усі питання

Будьте завжди в курсі

Підпишіться й щотижня отримуйте на пошту свіжі статті про ведення бізнесу
і дайджест з новинами.

Підбірки