Уряд визнав єдиним органом, який формує публічний список тимчасово окупованих територій, з винятковою компетенцією у цьому питанні - Мінреінтеграції

12 грудня 2022 Стане у пригоді для: Підприємці

На даний момент офіційно визнаними територіями проведення активних бойових дій є Донецька, Харківська, Дніпропетровська, Луганська, Запорізька, Херсонська, Миколаївська, Сумська, Чернігівська області.

Уряд визнав єдиним органом, який формує публічний список тимчасово окупованих територій, з винятковою компетенцією у цьому питанні - Мінреінтеграції

06.12.2022 у процесі чергового засідання Уряду було оголошено рішення, яке визначатиме механізм для створення уніфікованого списку всіх територій країни, на яких проводяться бойові дії, а також тимчасово окуповані силами РФ.

Так, було прийнято рішення, згідно з яким імперативним джерелом за даними щодо цього питання визнається наказ Мінреінтеграції, який формується та пропонується на підставі пропозицій місцевих військових адміністрацій.Пільги для ФОП в воєнний стан, за яких умов можна не платити ЄСВ та ЄП? ФОП 3 групи - 5% чи 2%

Станом на 13.12.2022 року діяв список, завізований Наказом №75 Мінреінтеграції. Цей документ мав на меті забезпечити виплати для ВПО, проте він виявився корисним і для інших цілей. Так, наявність населеного пункту у цьому списку могло стати тригером до обмеження доступу до публічних електронних реєстрів.

Це спричинило створення доручення Прем'єр-Міністром України для Мінреінтеграції для розробки переліку, здатного забезпечити єдиний підхід для адміністративної практики та формування цілісної державної політики.

Так, у новому списку передбачено запровадження двох градацій ведення бойових дій на територіях країни: активних та можливих. Окрім іншого, в ньому відображено окремий перелік окупованих територій. Додається нова графа з датами: від початку окупації до завершення бойових дій та тимчасової окупації.Важливо також згадати, що новий перелік масштабуватиметься до межі окремих населених пунктів, а не громад, як це відбувається зараз. Подібний принцип зробить ефективніше вирішення питання при оновленні доступу до реєстрів. Також це сформує гнучкий підхід для визначення приналежності або неналежності обраної території та надання статусу тимчасово окупованої.

На даний момент офіційно визнаними територіями проведення активних бойових дій є Донецька, Харківська, Дніпропетровська, Луганська, Запорізька, Херсонська, Миколаївська, Сумська, Чернігівська області.Затверджено нове правило бронювання військовослужбовців

Нагадаємо, що центральним органом виконавчої влади у цьому процесі буде саме Мінреінтеграція. Воно є головним органом, який забезпечує формування та реалізацію державної політики щодо тимчасово окупованих територій, та вплив поширюється на всю територію України. Тоді як до повномасштабного вторгнення РФ на територію України у його відання підпадали території Донецької, Луганської областей та АРК.

Стратегічні цілі та пріоритетні завдання Мінреінтеграції окреслені у Програмі діяльності КМУ, а також плані пріоритетних дій Уряду, інших офіційних джерелах та документах державної політики.

Центральними цілями Мін реінтеграції прийнято вважати підтримку громадян та ВПО, що постраждали від російської агресії, а також сприяння економічному розвитку територій, прилеглих до окупованих.

Нагадуємо, що номер телефону гарячої лінії Мінреінтеграції: 1548. Додзвонившись за вказаним номером, ви зможете отримати консультацію щодо питань евакуації з гарячих точок, маршрутів, напрямків та місць збору для евакуації.Як ФОП платити блогерам за рекламу

Крім іншого, фіксуються дані щодо надання гуманітарної допомоги населенню, і передаються до компетентних органів для реалізації допомоги.

 

Вперше швидкі банківські кредити для бізнесу онлайн

Подати заявку

Поставте своє запитання

Усі питання

Будьте завжди в курсі

Підпишіться й щотижня отримуйте на пошту свіжі статті про ведення бізнесу
і дайджест з новинами.

Підбірки