Анонсовано схвалення законопроекту, який регулює правонаступність трудових відносин при зміні власника

15 грудня 2022 Стане у пригоді для: Підприємці

Уряд підтримав Законопроект щодо правонаступництва у трудових відносинах, ухваливши подібне рішення на своєму засіданні 25 листопада 2022 року.

Анонсовано схвалення законопроекту, який регулює правонаступність трудових відносин при зміні власника

Так, на виконання Угоди про асоціацію Україна несе зобов'язання щодо поступового наближення національного законодавства до існуючих стандартів ЄС у сфері трудових відносин, зайнятості населення та соціальної політики. Розробка цього проекту мала на меті підвищення рівня колаборації національного та європейського законодавства. Так, на виконання цього закону роботодавець несе зобов'язання щодо розголошення співробітника відомостей про зміни у складі власників бізнесу.Нюанси заповнення декларації ФОП -загальносистемником

За таких обставин Законопроектом буде визначено, що трудові відносини не припинятимуться через зміну власника, реорганізацію бізнесу, що застосовується для оптимізації підприємницької діяльності.

За подібних обставин трудові відносини продовжуються правонаступником.

Зокрема, Законопроект також передбачає, що за таких обставин власник бізнесу повинен інформувати співробітників та їхніх представників про такі відомості:

  • Дата та передумови правонаступництва;
  • Правові, економічні та соціальні наслідки даного процесу, а також ступінь їх впливу на трудові права співробітників.

Так, правонаступник несе тягар щодо надання співробітникам у письмовій чи електронній формі перелічену вище інформацію не пізніше, ніж за 10 робочих днів до старту проведення заходів, що впливають на трудові права та інтереси працівників, які перебувають у трудових відносинах з організацією.Пільги для ФОП в воєнний стан, за яких умов можна не платити ЄСВ та ЄП? ФОП 3 групи - 5% чи 2%

Законопроект також обумовлює можливість ініціації консультацій з трудовим колективом щодо причин правонаступництва, а також соціальних та економічних передумов для працівників, а також щодо запланованих заходів для пом'якшення цього процесу та його наслідків.

Таким чином, у разі схвалення цього законопроекту, буде запроваджено більше гарантій для працівників щодо дотримання трудових прав, оптимізації трудових відносин, а також дотримання соціальних та економічних гарантій зайнятості.

 

Вперше швидкі банківські кредити для бізнесу онлайн

Подати заявку

Поставте своє запитання

Усі питання

Будьте завжди в курсі

Підпишіться й щотижня отримуйте на пошту свіжі статті про ведення бізнесу
і дайджест з новинами.

Підбірки