Як спростити життя “спрощенцям” ФОП

13 квітня 2023

Прикро витрачати час на папери, звіти і бюрократію, коли ти просто ФОП на спрощеній системі. Попри те, що такий підприємець насправді має не так багато податкових зобов’язань, зміни в податковій системі відбуваються доволі часто і слідкувати за ними самому  може бути доволі виснажливо, особливо, якщо сфера діяльності бізнесу дуже далека від бухгалтерії та фінансів. 

Як спростити життя “спрощенцям” ФОП

Технології можуть допомогти вирішити цю проблему: на ринку існує декілька рішень, наприклад програми та застосунки. Сьогодні оглянемо Fairo, застосунок для подання звітів, бухгалтерії, інвойсів та актів виконаних робіт, який працює на українському ринку вже понад 2 роки. 

Кому підходить застосунок Fairo?

Підприємці ФОПФізична особа — підприємець, 3-ї групи, на ставці 5% (а також не змінювали податкову ставку) 

Не є платниками ПДВПодаток на додану вартість

Не мають  найманих працівниківФОП 2 група: зміни у 2023 році, ліміт доходу, податки та звіти

Що потрібно для реєстрації у застосунку?

Для реєстрації потрібен смартфон, номер мобільного телефону, імейл та ваш ІПН. Для подання звітності знадобиться КЕП (кваліфікований електронний підпис). 

 

Як подати звіт у застосунку?

Варіант 1 Банківська інтеграція з ФОП рахунком monobank або ПриватБізнес

У такому випадку ви зможете подати свій звіт за 1 хвилину: він буде вже попередньо сформованим для вас, і вам потрібно буде лише підписати його своїм кваліфікованим електронним підписом. Це абсолютно безпечно. Квитанція 2 буде збережена в розділі Податкова звітність і ви зможете її1 група ФОП 2023: вимоги, ліміти доходу, дозволені види діяльності роздрукувати, якщо виникне така необхідність. Застосунок нагадає про всі податкові дедлайни, аби ви могли трошки видихнути та зайнятись своїми справами. 

Варіант 2 Якщо ви маєте ФОП рахунок у будь якому іншому банку, додайте транзакції вручну (це дуже просто і швидко)

У розділі бухгалтерія ви можете додати вручну транзакції будь-якого банку, яким користуєтесь для ведення ФОП. Вам потрібно ввести лише дату транзакції та суму (якщо транзакція була у іноземній валюті, це ок). Тоді застосунок безпомилково вирахує правильну суму податку з кожної транзакції і візьме ці дані для формування податкового звіту. Вам залишиться лише перевірити та підписати звіт своїм КЕПКваліфікований електронний підпис і подальший процес подачі звіту та отримання Квитанції не буде для вас відрізнятись.

Чи безпечно подавати звіт у Fairo?

Завдяки 3-етапній перевірці, яка включає безпечний процес реєстрації, верифікацію з отриманням ОТП-паролю та використання індивідуального коду входу у застосунок, ваше користування застосунком буде завжди безпечним. 

Всі дані користувачів зберігаються в хмарній базі даних в зашифрованому вигляді. Всі електронні звіти та отримані квитанції шифруються електронним підписом користувача (КЕП). Процес шифрування і розшифрування електронних звітів і квитанцій здійснюється локально на пристрої користувача. Щоб уникнути перехоплення даних між стороною користувача і сервером, використовується тільки безпечне з’єднання через HTTPS.

Як сплатити податки з Fairo?

У світі досить пістав для хвилювань, найменше хочеться витрачати сили на те, аби дізнаватись чи не змінились знову рахунки податкової. Тому Fairo слідкує за цим з допомогою партнерів Liga Report, аби вам не доводилось витрачати на це час та зусилля. Тож вам потрібно лише зайти у застосунок і скопіювати завжди вірні та актуальні реквізити для сплати податків та сплатити у будь-який зручний спосіб, скориставшись мобільним чи комп’ютером.

Хто може користуватись застосунком  Fairo?

Усі підприємці ФОП можуть використовувати функцію інвойсинг аби виставляти рахунки своїм клієнтам. Однак, подача звітності доступна лише для підприємців котрі:

  • ФОПи України на спрощеній системі, 3-ї групи
  • Перебувають на податковій ставці 5% 
  • Не мають найманих працівників
  • Не платники ПДВ 

Чи Fairo має плату за використання?

Ні.

Раніше у застосунку була плата за користування, але з початком воєнного стану, Fairo є безкоштовним для українських підприємців.

Чому це важливо?

Бухгалтерія та сплата податків повинні бути простим і зрозумілим автоматизованим процесом у кожній країні, яка хоче мати вільний ринок та справедливі умови для розвитку бізнесу. До кінця дії воєнного стану Fairo є повністю безкоштовним в Україні. Застосунок також активно розвивається на ринку Румунії, де кількість користувачів вже сягнула 10000. компанія також планує розвивати бізнес в інших країнах Європи.

Завантажити застосунок Fairo:

Вебсайт Fairo:

Все про ФОП на 3 групі у 2023 році

 

Вперше швидкі банківські кредити для бізнесу онлайн

Подати заявку

Поставте своє запитання

Усі питання

Будьте завжди в курсі

Підпишіться й щотижня отримуйте на пошту свіжі статті про ведення бізнесу
і дайджест з новинами.

Підбірки