З'явився і запрацював портал еРобота

29 листопада 2022 Стане у пригоді для: Підприємці

На території України розпочав свою роботу офіційний веб-ресурс проекту еРобота.

З'явився і запрацював портал еРобота

На території України розпочав свою роботу офіційний веб-ресурс проекту еРобота. Він дає можливість кожному опанувати повний обсяг інформації щодо умов надання грантової допомоги для стратапів, а також для забезпечення розвитку власного бізнесу. Сайт працює на основі порталу Дія, який доступний за наступним посиланням.

Проект був розроблений завдяки появі ініціативи Прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля на базі Мінекономіки та Міністерства цифрової трансформації України, а також за сприяння Міністерства аграрної політики та продовольства України, Державною службою зайнятості та Ощадбанком.ТОП 8 онлайн сервісів для ФОПів

Ця програма передбачає сприяння з кількох напрямків:

  • «Своя справа» – формування та девелопмент власної справи (50-250 тис.грн.). Надання грантової допомоги має у низці вимог створення як мінімум одного робочого місця, подальшу роботу протягом наступних трьох років, а також обов'язкову сплату податків до склада бюджету.
  • «Свій сад» – девелопмент індивідуального власного садівництва, ягідництва та виноградарства (140-400 тис.грн. на 1 га). Надання гранту передбачає фінансування саду площею від 1 до 25 га, наявність власної земельної ділянки або оформленого права використання на період не менше ніж 7 років. З усіма додатковими вимогами ви можете ознайомитися з цим посиланням, у тому числі з площами, чисельністю штату співробітників та інші специфікації.
  • «Своя теплиця» - девелопмент тепличного господарства (до 7 млн. за 2 га, але не більше 70% від загальної величини вартості стартапу). На етапі відправки заявки має бути сформований та представлений проект майбутньої теплиці площею 1,6 до 2,4 га. Грантові кошти можуть бути вкладені в оплату рахунків для організації роботи. Терміни будівництва – до 1 року. Земля має бути власною або в оренді на не менше ніж 7 років. Подальша вимога – формування 40 робочих місць, ведення бізнес-активності терміном щонайменше 3 років, і навіть оплата до склада бюджету всієї величини необхідних податкових платежів.
  • «Новий рівень» - формування та організація переробного підприємства (8 млн грн. та умови створення не менше 25 робочих місць). Умова гранту – покриття 70% від загального розміру витрат, подальша активність протягом понад 3 років та створення до 25 робочих місць.
  • Старт у ІТ (у розробці) - формування грантової програми для навчання ІТ-спеціальностям. Ви можете витратити кошти на певні навчальні майданчики. Важлива передумова – наявність досвіду роботи не менше 18 місяців у будь-якій сфері та подальше продовження діяльності в ІТ сфері.
  • «ІТ стартап» (у розробці) – гранти для ІТ-стратапів, які включають повний спектр девелопменту (від 750 тис. грн. до 3,5 млн грн.). Ці гроші можуть бути витрачені на зарплати, маркетинг та R&D. Центральна вимога – формування щонайменше 5-ти робочих місць (на початкових етапах розвитку), і навіть сплата всіх податкових платежів вчасно.

За статистичними даними, гранnи отримали вже більше, ніж на 201,8 млн. грн.

AgroApp: можливість швидкого фінансування для МСБ у аграрній галузіДана розробка забезпечить формування робочих місць у такий складний період для нашої держави, приплив коштів до склада бюджету у формі податків, а також розвиток сільського господарства, яке зараз у плачевному стані, а також формування професійної ІТ-спільноти, можливість реалізації пріоритетних напрямів в економіці та сфері ІТ.

 

Вперше швидкі банківські кредити для бізнесу онлайн

Подати заявку

Поставте своє запитання

Усі питання

Будьте завжди в курсі

Підпишіться й щотижня отримуйте на пошту свіжі статті про ведення бізнесу
і дайджест з новинами.

Підбірки